Wednesday, June 15, 2011

Aku di Indonesia Tanpa Pasport.


Waaa.. sibuk sangat nmpak gayanya Aku ni, jarang-jarang boleh online facebook, kadang-kadang update blog..
Apa pun, Aku masih Aku..dan malam ni Aku nk berkata ckit..
Kalau ikutkan tajuk sebenar entry Aku kali ini ialah
"Aku di Indonesia tanpa pastport pada cuti sekolah yang lepas"...fuuuhhhhh~~nafas2...hehe

ok..bagi yang xmengenali aku, Aku bukan Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI)..

mungkin ada yang terkejut..mungkin ada yang hairan..mungkin ada yang tiada respon dengan kenyataan Aku ini..
yaaa..percaya la..Aku xtipu pom..
Pada mulanya Aku sendiri pom hairan..
Aku kat negara mana sekarang..Indonesia ke Malaysia..
Mana tidaknya, Bukak je tv, cerita indonesia, tukar chanel lain...Indonesia lagi..tukar lagi..Indonesia lagi..last-last Aku pom layan jugak..hehe


pernah dengar "Safa & Marwah"?
pernah dengar "Nikita"?
pernah dengar "Cinta Melody"?
pernah dengar "Pengantin Remaja"?
pernah dengar "Amanah dalam Cinta"?
pernah dengar "Jaka tarub"?
pernah dengar "Puteri Duyung"?

Haa...Betulkan Aku kata..kita di Indonesia tanpa pasport pom..
Semua cerita2 tu Aku tgk kat guide kat Astro..
Aku xhafal pom tajuk cite..
sebab Aku layan MArimar je..hehe
Cerita INdonesia ni xda yang xmustahil..
orang mati pom boleh hidup semula..
inikan pulak lari dari penjara..mudah sangat..

memang cuti yang penuh dengan drama kan..!!
Selamat menonton buat peminat setia Drama Indonesia
.

credit kepada Intisari rancangan Utusan Malaysia

2 comments:

Miss Apple said...

that rite ,skunk mmg bnyak citer ind0n kat tv..ehlayan citer marimar g0p deh...hahahaha..mcm mane nak f0ll0w bl0g nie..?? xjupe link follow pun..

-li.zue- said...

agree. tak lalu dah nak menatap cerita-cerita indon yg melambak tu.


hmm. wonder. agak-agak kat indon tayang ke cite malaysia melambak-lambak mcm kita buat ni?