Thursday, March 10, 2011

Kenangan

Assalamualaikum..
Hai Kata Aku..
Hai Sugiura..
Hai BudDak..
Hai Atoq..

wah..macam ramai je yang baca kan..haha
Tu semua gelaran Aku.
Mcm hebat je kan ada byk nama..kan kah kah..

yela..Dah bape puloh tahun Aku hidup kat dunia Allah ni..
banyak dah nama Aku ada..
tu belum pangilan dengan kekasih, dengan awek, dengan skandal..
Hahahaha...perasan la pulak.!

ok, sempena dah banyak tahun hidup ni,
terasa pulak Aku nak share entry pasal zaman dulu-dulu..
Dah tajuk pun kenangan kan..
Yang ni Aku copy dan paste dari facebook, tapi yang berkaitan ngan diri Aku je..
Kenangan yang itu manis sebenarnya..
jom selidik apa Aku alami dulu :

"Kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.   salesman susu pon camtu gak.

Kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinja...m buku. 

RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....  

Pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die. 

Main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!  

Pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.  

Cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.  

Bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan. 

Time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

Main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape. 

Jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca. 

Takut BCG tp lepas inject poyo la pulak... 

Balik skola beli JoJo xpon Dendang.   Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.     
Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...

Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.
yang Aku xmiss power rangers ar..sangup balik awal petang2."


Sekarang ni jangan harap la budak2 layan semua tu.. 
kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent.
ni la baru zaman kita kawan- kawan..

Bila Aku baca balik, Aku tersenyum tanpa Kata-kata.
errk..

Wasalam





4 comments:

Dang Intan Duka said...

btl tu..sume tu dang pun pernah alamainya gak...
zaman dlu2 lagi mencabar dan best dr skng.. :)

Kata Aku said...

Hehe...sekarang ni dah xda kn zaman tu.. rindu saat muda!..ngeee

Anonymous said...

;)

UncleSeekers said...

;)