Wednesday, February 2, 2011

Jom Buat Duit..!!

Hye awak..
tetiba plak skema semacam kan..
hehe..

ok, entry kali ni Aku nak share buat duit dengan mudah,
sape xnak kan duit datang ngan melayang je..
cop2..ni duit halal ya..sah lau nk guna pakai dan makan sekali pom..

ok!
terus kepada point.
pernah dengar mengenai HeartBeat
HeartBeat ini menawarkan satu pakej Affiliate dimana kita perlu mempromosilan link affiliate kita kepada orang lain dan kita akan dapat duit sekiranya orang lain register atau beli barang menggunakan link yang kita punya.Haa begitulah sedikit sebanyak konsep Affiliate ini.

faham x?..
secara mudahnya kat sini,
awak2 semua dikehendaki untuk mempromosi link affiliate dan mengajak rakan-rakan anda untuk menyertai HeartBeat.Setiap ahli baru yang mendaftar dibawah korang,korang akan mendapat RM 2.Tetapi anda kena pastikan yang rakan anda mendaftar menggunakan link affiliate korang.

mudah kan?..
dengan mengunakan perkataan yang manis dan hujung jari yang halus sahaja anda mampu menjana pendapatan..

byk lagi kelebihan lain jika anda medaftar HeartBeat.

Ni ada keterangan lain yang Aku copy dan paste hasil blogwalking td.
......
Banner/Text Link Clicks
Seterusnya ada banner/Text Link Clicks.Cara ini lebih kurang macam pay per click lah.Korang akan dibayar RM 0.04 untuk satu klik.Agak murah rate yang diberikan tapi okeylah daripada tak ada teruskan..hehe..Untuk cara ini ia lebih bergantung kepada nasib dan kedudukan banner tu.Kalau korang pandai pilih tempat yang sesuai,maka banyaklah klik yang korang dapat.Insya-Allah.


Okey,Apa Target Saya Dengan HeartBeat Ini?
Saya bercadang untuk mencari 100 orang referal dibawah saya.So ini bermakna saya akan dapat RM 2 x 100 = RM 200.So cukuplah untuk simpanan bulan Februari ini..hehe…dan Banner Link Click saya harap boleh dapat RM 10 sehingga akhir bulan ini.Agak susah untuk dapat tapi saya akan berusaha untuk mencapainya.Insya-Allah..hehe..


So Macam Mana Nak Sertai HeartBeat Ini?Kena Bayar Ke?
Semuanya adalah percuma,tak perlu nak bayar apa-apa pun.Kita mempromosikan produk mereka so mereka lah yang patutnya bayar untuk kita.Betul tak?.
Okay,mari kita lihat tutorial untuk mendaftar dengan HeartBeat ini.Tutorial ini saya ambil daripada Adik YiedPozi.Saya malas nak buat screenshot sendiri so pinjam jelah dari YiedPozi..hehe..


Langkah 1:
Korang perlu klik link ini : Daftar HeartBeat ! atau klik banner diatas.

Langkah 2:
Langkah Pertama
Setelah korang klik yang diberikan,korang akan ke laman HeartBeat seperti gambar diatas.Selepas itu,korang perlu klik pada “Let Us Start” seperti yang ditunjukkan didalam gambar diatas.

Langkah 3:
Buka Akaun HeartBeat
Seterusnya,korang perlu create akaun HeartBeat korang sendiri.Lihat gambar diatas dan isi semua maklumat yang diperlukan.

Langkah 4:
Daftar Akaun Affiliate HeartBeat
Setelah berjaya register itu,korang akan jumpa menu baru iaitu MY HB!Affiliate .Jadi klik pada menu itu.


Langkah 5 :
Kod Banner HeartBeat
Korang akan dapat lihat satu lagi menu seperti gambar diatas.Kat situ ada menjelaskan beberapa cara untuk korang dapatkan duit dari HeartBeat.So perkara pertama yang perlu korang buat adalah dapatkan kod banner untuk diletakkan di blog korang.Done!.
Langkah seterusnya adalah anda perlu mempromosikan banner berkenaan untuk dapatkan pendaftar baru untuk HeartBeat seperti mana yang saya katakan dipermulaan entri ini.

Adakah HeartBeat Akan Mempengaruhi Status Glitterati Nuffnang?
Jawapannya tidak kerana konsep HeartBeat dan Nuffnang adalah berbeza so Heartbeat ini bukan pesaing kepada Nuffnang.So selamat lah. =).
So apa lagi,marilah kita sama-sama menjana pendapatan dengan Heartbeat ini.Mari daftar bersama-sama saya hari ini.Sebarang masalah bolehlah ditanyakan di ruang komen.Insya-Allah,saya akan membantu korang semua dengan hari yang terbuka =).

~selamat mencuba~

No comments: